Temperatura u BiH jutros se spustila na minus 14: Objavljena i prognoza za dane vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura u BiH jutros se spustila na minus 14: Objavljena i prognoza za dane vikenda
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bijeli pokrivač u glavnom gradu

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -14 stepeni, Bjelašnica, Bugojno i Ivan-sedlo -8, Sarajevo, Tuzla i Zenica -7, Banja Luka i Široki Brijeg -6, Bijeljina, Drvar i Livno -5, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most -4, Bihać i Grude -2, Mostar i Trebinje 1, Neum 3 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon hladnog jutra, lagani porast temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu ljudi, stoga bi hronični bolesnici i meteoropate mogli osjetiti olakšanje. Uz manje izraženo sjeverno strujanje, osjet hladnoće također bi se trebao umanjiti. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, naročito tokom prijepodneva. Usljed približavanja promjene, opšta slika djelimično će se pogoršati sa noćnim satima.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Krajem dana, ponegdje na jugozapadu može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura 3 stepena.

Petak: U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a najviš dnevna od 3 do 10, na jugu 13 stepeni.

Subota: Umjereno pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i ponegdje u sjevernim područjima sa kišom. Bez padavina uglavnom u sjeveroistočnim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom, a krajem dana slaba kiša se očekuje ponegdje i na sjeveru. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije