Temperatura pada u cijeloj BiH: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje i za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura pada u cijeloj BiH: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje i za vikend
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 4 stepena, Livno 9, Drvar 12, Ivan-sedlo 13, Zenica 14, Bihać, Bugojno, Grude, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 15, Mostar 16, Gradačac i Stolac 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA djelimično će se pogoršati. Preovladavaće nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, što bi kod hroničnih bolesnika moglo dovesti do jačanja tegoba poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, umora, dekoncentracije i nesanice. Astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebaju biti oprezniji, naročito u jutarnjim satima, kada će biti dosta svježije u odnosu na ostatak dana.

Objavljena je prognoza za Bajram i dane vikenda:

ZA 13. 5.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme povremeno sa kišom. Tokom dana, lokalno uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.

ZA 14. 5.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 22 stepena.

ZA 15. 5.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Tokom dana, ponegdje u istočnim područjima i sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U pet gradova upaljen žuti meteoalarm

U Bosni i Hercegovini je na snazi žuti meteoalarm.

On je upaljen na područuju pet gradova.

Kako su naveli iz FHMZ, na području Sarajeva, Mostara, Tuzle, Livna i Bihaća očekuju se udari vjetra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije