Temperatura danas do 32 stepena: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti za bajramske praznike

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura danas do 32 stepena: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti za bajramske praznike
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je nešto više oblaka bilo u centralnim i istočnim područjima, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan Sedlo 13, Bihać, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Široki Brijeg 16, Livno i Sanski Most 17, Tuzla i Zenica 18, Gradačac 21, Stolac 23, Neum 24, Mostar 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike biće ugodnije, naročito u prvom dijelu dana, uz više svježine i umjereno sjeverno strujanje. Sa poslijepodnevnim satima, osjet sparine mogao bi se pojačati, stoga je poželjno ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i izbjegavati duže zadržavanje na suncu, obzirom na prognozirane visoke vrijednosti UV indeksa.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka, ponegdje na istoku može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena. U Sarajevu nešto više oblačnosti prije podne, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepena.

Utorak: U Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano malu do umjerenu oblačnost. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

Srijeda - prvi dan Bajrama: U Bosni i Hercegovini veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27, na jugu zemlje do 31 stepen.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije