Tegeltija: Zakasnio prijedlog o proglašenju 11. jula za Dan žalosti

5
Radiosarajevo.ba
Tegeltija: Zakasnio prijedlog o proglašenju 11. jula za Dan žalosti
FOTO: Screenshot / Zoran Tegeltija na sjednici

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je uputila je inicijativu predsjedavajućem Vijeću ministara BiH Zoranu Tegeltiji da se 11. juli proglasi danom žalosti u cijeloj državi.

Tokom današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Tegeltija je odgovorio na ovu inicijativu, te pojasnio da je jučer popodne dostavljena ova odluka.

"Prva odluka je donesena 2005. godine.. Od 2009. do 2015. godine, nastavlja se pitanje finansiranja, ali nisu donesene odluke o danu žalosti", napomenuo je Tegeltija.

Kada je riječ o 2020. godini, rekao je kako je bila "pripremljena odluka, ali sjednica je bila u sedmici kao i sada, kada je obilježavanje tog datuma".

"Na sjednici Savjeta ministara je oboren dnevni red, tako da, niti tu biti bilo koju drugu odluku. Sad, da se ne vraćamo na istoriju zbog čega nije usvojeno..", napomenuo je Tegeltija.

Poručio je i kako će se inicijativa razmatrati na sljedećoj sjednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije