Tegeltija s ambasadorom Srbije: Rješavanje pitanja granica od životne važnosti

Radiosarajevo.ba
Tegeltija s ambasadorom Srbije: Rješavanje pitanja granica od životne važnosti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija i Aleksandr Đorđević

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Đorđevića sa aktivnostima Vijeća ministara u narednom periodu, među kojima je i iznalaženje rješenja u vezi sa pitanjem granica između BiH i Republike Srbije.

„Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka naglasio da je rješavanje pitanja granica od životne važnosti za građane, ali i za povećanje spoljnotrgovinske razmjene dvije zemlje. Zajednički je ocijenjeno da postoji otvoren prostor za dodatno unapređenje već dobrih prijateljskih odnosa dvije zemlje na svim poljima od obostranog interesa. Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija je istakao i da bi unapređenje regionalne saradnje, te stvaranje pretpostavki za kvalitetniji život građana, trebalo da bude primarni interes za sve zemlje u okruženju“, pojašnjeno je.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o trenutnim sigurnosnim izazovima u BiH, regionu i svijetu, te ocijenili da sigurnosni izazovi obavezuju na jaču međusobnu saradnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije