Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH

Fena
Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH
Foto: Fena / Zoran Tegeltija

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je na početku sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Dragana Mektića, kazao da ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH i o njemu nije moguće razgovarati i odlučivati.

Poslanik Dragan Mektić je, u okviru tačke dnevnog reda na kojoj poslanici usmeno postavljaju pitanja članovima Vijeća ministara BiH, a oni odmah odgovaraju, pitao Tegeltiju kada će ANP staviti na sjednicu Vijeća?

"Pošto je ANP i dalje živ u Vijeću ministara BiH, kad ćete ga staviti na sjednicu Vijeća ministara i kao takvog oboriti na toj sjednici", pitao je Mektić.

Predsjedavajući Tegeltija je pojasnio da se dokument koji se zove ANP našao u spisku od nekih 450 aktivnih predmeta koji su se našli u Sekretarijatu Vijeća ministara BiH kada je izabrano Vijeće ministara BiH.

Dodao je da je Vijeće ministara BiH donijelo odluku da se o tome obavijeste resorna ministarstva i predlagači dokumenata i da se sami izjasne šta žele da rade s tim dokumentima.

Po njegovim riječima, većina ministarstva, odnosno resornih ministara svojom su se odlukom opredjeljivali šta će uraditi s tim dokumentima. Dio dokumenata su povukli iz procedure, dio su zadržali i Vijeće ministara o njima raspravlja i odlučuje.

"Kada je u pitanju jedan dio dokumenata, između ostalih i ANP, predlagač se nije izjasnio. Vijeće ministara BiH je na svojoj prvoj sjednici donijelo zaključak u kojem je zaključio da svi predmeti koji se nalaze u sekretarijatu Vijeća ministara, a o kojima se nisu izjasnili predlagači, koji su stariji od 1. januara 2019. godine, u toj formi neće biti razmatrani na sjednici Vijeća ministara BiH", pojasnio je Tegeltija.

U skadu s tim, dodao je on, ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH i o njemu nije moguće razgovarati i odlučivati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije