Tasim Kučević: Ko je nasilni vakif i "kralj siromaha"?

Radiosarajevo.ba
Tasim Kučević: Ko je nasilni vakif i "kralj siromaha"?

Ko je nasilni vakif i "kralj siromaha", čovjek koji je brutalno napao ženu ispred zgrade Suda BiH prije nego što je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog organizovanja trgovine ljudima i prostitucije.

Tasim Kučević je dobio 12, njegova žena sedam a trojica njihovih pomagača tri i po godine zatvora.

Samozvani sportista i biznismen, koji ne pije, ne puši i ne drogira, tvrdi da su za sve njegove nevolje krivi policijski i pravosudni službenici koji su mu smjestili optužnicu.

Kučević je vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Tuzli u u kojima su se odvijala kriminalna djela za koja je osuđen.

Prošle godine mu je ubijen brta u revolverskom obračunu ispred diskoteke Roma, jednog od ugostiteljskih objekata u vlasništvu porodice.

Izvor RadioSarajevo.ba kaže da je Kučević donator za izgradnju džamija u tuzlanskom kraju i da je donirao jedan od svojih objekata za ustanovu za liječenje od ovisnosti od droge, što ga svrstava u red takvih ljudskih gromada kao što su Senad Šahinpašić Šaja, Muhamed Ali Gaši i njemu slični.

Njegovi poštovaoci, iza kojih se vjerovatno krije sam Kučević, pokrenuli su i njegov blog, na na kojem se može naći detalji iz knjige o istoriji "kraljevske loze" Kuči ili Kučević sa Pešterske visoravni, kojoj je navodno pripadao i bivši jugoslovenski kralja Petar Karađorđević.

"Nisamo mogli ostati mirni, pijući običnu Bosansku kahvu i slušajući priče o humanim dijelima Tasima Kučevića.Odlučiili samo da ih zabilježimo i objavimo, kako vrijme nebi izbrisalo tragove ljudi, koje su ispisali humane stranice našeg vremena, kao što je KRALJ-SIROMAHA gospodin Tasim Kučević.

Tasim Kučević ljubazno nas je odbio jer nije htio da se priča o njegovim humanim djelima.Rekao je “moja pomoć tada neće imati svrhu, halalio sam i sve što sam pomogao bilo je od srca”

Zamoliili samo Tasimovu suprugu Melihu nam pomogne, kako bi ono što sam napisao bilo vjerodostojno.Meliha nam je pomogla davajći mi dio dokumentacije: pisma zahvalnosti,slike i zahvalnice koje je sačuvala i koje objavljujemo kao dokaz ove naše priče.

Pisma koja su stizala u znak zahvalnosti Tasimu Kučeviću, KRALJU-SIROMAHA, objavili smo onako kako su napisana u izvornoj formi.Niti jedna riječ nije mijenjana niti suština priče radi vjerodostojnosti i autentičnosti."


Sam Kučević, pak, nije želio govoriti o svom dobročiniteljstvu osim sljedećih riječi:

"Ako nekome nešto želite pokloniti, činite to čista srca i u tišini; u suprotnom zadržite svoj dar za sebe jer je posve beskoristan i moze duboko povrijediti čovjeka."

Ako je, pak, nasilje u pitanju, činite to javno, proizilazi iz Kučevićevog jučerašnjeg napada.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije