Talibani pozvali SAD da ne destabiliziraju vladu u Kabulu

2
Radiosarajevo.ba
Talibani pozvali SAD da ne destabiliziraju vladu u Kabulu
Foto: EPA-EFE / Amir Khan Muttaqi

Talibani su pozvali Sjedinjene Države da ne "destabiliziraju" njihovu vladu u Kabulu, na prvim izravnim pregovorima Amerikanaca i talibana nakon povlačenja Washingtona iz Afganistana, rekao je u subotu u Dohi talibanski ministar vanjskih poslova.

"Jasno smo im rekli da destabilizacija vlade u Afganistanu nije ni za koga dobra", rekao je Amir Khan Muttaqi za afganistansku novinsku agenciju Bakhtar.

"Dobre veze s Afganistanom dobre su za sve. Ne treba činiti ništa što bi oslabilo sadašnju vladu u Afganistanu, što bi narodu moglo donijeti probleme", rekao je u snimljenoj poruci koju je preveo AFP.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Ove izjave došle su nakon prvog dana dvodnevnih pregovora talibana i američkog izaslanstva u Kataru koje predvode zamjenik posebnog izaslanika američkog State Departmenta Tom West i čelnica američke Agencije za međunarodni razvoj Sarah Charles.

SAD zasad nije komentirao izjave talibanskog ministra.

Talibani su u augustu preuzeli vlast u Afganistanu dok se SAD u kaosu povlačio iz zemlje nakon dvadesetogodišnje okupacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije