Talgo voz u Podlugovima iskočio iz šina zbog lošeg stanja pruge

Radiosarajevo.ba
Talgo voz u Podlugovima iskočio iz šina zbog lošeg stanja pruge
Nakon što je sinoć objavljeno da je jedan od Talgo vozova, koji su nedavno počeli saobraćati na prugama u našoj državi, iskliznuo sa šina, zaustavivši željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo - Doboj, danas su stigli detalji ovog slučaja.

Naime, oko 17.05 sati, u staničnom području Podlugovi, došlo je do iskliznuća prva dva točka na jednim od kola Talgo garniture voza broj 714, zbog čega je došlo do obustave saobraćaja na dionici Semizovac - Podlugovi u trajanju od gotovo tri i po sata.

"Prilikom ovog događaja nije bilo povrijeđenih i svi putnici su nastavili dalje putovanje drugom željezničkom garniturom. Također, kao posljedica ovoga vanrednog događaja nastala je manja šteta na pruzi i vozu, a tačna visina štete bit će poznata poslije detaljne defektaže", stoji u saopćenju Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine o ovoj nesreći.

Kao uzrok iskakanja voza iz šina, komisija za Prethodni nalaz o stanju stvari kod vanrednog događaja, navela je loše stanje pruge na mjestu iskakanja voza, koje je već sinoć sanirano, a radovi na poboljšanju elemenata gornjeg i donjeg stroja pruge nastavljeni su i danas.

Po završetku istrage i rješavanja vanrednog slučaja normalan željeznički saobraćaj uspostavljen je oko 20.25 sati, nakon čega nije bilo nikakvih zastoja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije