Tabuti izneseni na mezarje Memorijalnog centra

Radiosarajevo.ba
Tabuti izneseni na mezarje Memorijalnog centra

Članovi porodica žrtava genocida na rukama su iznijeli 409 tabuta iz hale bivše Fabrike akumulatora u Potočarima na mezarje Memorijalnog centra gdje će posmrtni ostaci žrtava sutra biti pokopani, javlja Anadolija.

Tabuti su doneseni do mjesta predviđenog za klanjanje kolektivne dženaze.

Članovi porodica žrtava najvećeg masakra u Evropi nakon Drugog svjetskog rata šutnjom i suzama dopratili su tijela na prostor ispred musale gdje će večeras biti proučena dova srebreničkim šehidima.  

Posebnu tugu među hiljada okupljenih u Memorijalnom centru izazvao je najmanji dosad izrađeni tabut sa posmrtnim ostacima najmlađe žrtve genocida u Srebrenici, novorođene kćerke Have Muhić.

Najstarija žrtva koja će sutra biti sahranjena rođena je 1919. godine, a bit će pokopani i posmrtni ostaci 44 maloljetna dječaka.

Porodice žrtava, prijatelji, učesnici Marša mira i svi koji su pristigli na prostor Memorijalnog centra Potočari-Srebrenica iz cijelog svijeta molitvom i na drugi prigodan način opraštaju se od žrtava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije