Svjetska štafeta bajkerica 2019. dolazi i u Bosnu i Hercegovinu

Radiosarajevo.ba
Svjetska štafeta bajkerica 2019. dolazi i u Bosnu i Hercegovinu
FOTO: Svjetska štafeta bajkerica 2019. / WRWR prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu 30 i 31. marta

Svjetska štafeta bajkerica 2019. (Women Riders World Relay 2019 - WRWR), moto-štafeta globalnog karaktera u kojoj učestvuju žene-bajkerice, što je čini prvim događajem ove vrste u historiji, kreće za osam dana, 27. februara, iz Škotske.

WRWR prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu 30 i 31. marta ove godine na relaciji Mostar-Sarajevo-Trebinje.

WRWR prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu 30 i 31. marta - undefined

FOTO: Svjetska štafeta bajkerica 2019.: WRWR prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu 30 i 31. marta

WRWR ambasadorica za Bosnu i Hercegovinu Darija Rajić rekla je da je ovo prvi put u historiji da će se štafeta prenijeti preko čitavog svijeta, na svaki kontinent, na motorima, a da će se dvodnevnim putovanjem posjetiti i u najboljem svjetlu predstaviti značajna istorijska mjesta, kao i kulturne i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine.

Inicijativa za organizaciju ovog događaja dolazi do bajkerica iz Velike Britanije, sa ciljem oformljavanja sestrinstva od inspirativnih žena u promociji hrabrosti, avanturizma, samopouzdanja, jedinstva i strasti prema motorima na svim stranama svijeta, po prvi put na globalnom nivou.

WRWR trenutno broji 14.034 učesnica, a broj i dalje raste.

Štafeta kreće iz Škotske, a potom prolazi kroz Irsku, Vels, Englesku, Španiju, Portugal, Andoru, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, pa dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga, put se nastavlja kroz Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Slovačku, Poljsku i tako dalje, sve do povratka štafete u Veliku Britaniju u januaru 2020. godine.

“Pozivamo sve bajkerice iz Bosne i Hercegovine da se jave ukoliko žele da učestvuju u WRWR. Svaka žena koja je učesnik, bila vozač ili saputnik, ima pravo da upiše svoje ime i prezime u štafetu koja će obići svijet. Muškarci su više nego dobrodošli da učestvuju u ovom događaju kao podrška i pratnja, naročito imajući u vidu da je većina bajkerica imala prvu interakciju sa motorima upravo zahvaljujući muškarcima iz svog okruženja”, poručili su organizatori.

Svaka žena koja je učesnik, bila vozač ili saputnik, ima pravo da upiše svoje ime i prezime u štafetu - undefined

FOTO: Svjetska štafeta bajkerica 2019.: Svaka žena koja je učesnik, bila vozač ili saputnik, ima pravo da upiše svoje ime i prezime u štafetu

Jedna od osnivačica iz Velike Britanije Hayley Bell, rekla je da se ovim događajem moto industriji želi pokazati snaga iza tržišta žena u moto svijetu, preko kojeg se često slijepo prelazi.

Među učesnicama štafete su i svjetski poznate žene u moto svijetu kao što su Mary McGee, Elsperth Beard i Maral Yazarloo-Pattrick.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije