Svi smo mi svjedoci zločina Ratka Mladića

Radiosarajevo.ba
Svi smo mi svjedoci zločina Ratka Mladića
/ FOTO: Nermin Čolić/Radiosarajevo.ba

U organizaciji Saveza logoraša u BiH na Trgu djece Sarajeva održan je miting u povodu izjašnjenja o krivnji Ratka Mladića u Haškom tribunalu.
 
Pod parolom "Jer, svi smo mi svjedoci" okupljeni građani,  predstavnici udruženja, organizacija iz BiH su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida, a na "Zidu istine" koji je postavljen na platou postavljali su fotografije, imena i druge uspomene svojih najbližih koji su izgubili život, na taj način iskazujući  bol i uspomenu na sve žrtve.

 
"Građani Srbije treba da se distanciraju od zločinaca. Mladić je sramota za zemlju, on nije heroj. Heroj je Novak Đoković koji je osvojio  Wimbledon",  rekao je Satko Mujagić, savjetnik u Savezu logoraša, koji se obratio okupljenima.
 
"Ovdje smo se okupili da protiv ovog zlikovca izrazimo svoje nezadovoljstvo što je klao, palio", rekla je Bahra Hodžić iz Udruženja djece pobijene u opkoljenom Sarajevu. 

Cilj mitinga je skrenuti pažnju javnosti s ratnog zločinca na žrtve njegovih i zločina njegovih istomišljenika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije