Svetlana Cenić o aktuelnim dešavanjima u BiH: Lexilium ili rakija - pitanje je sad

4
L.S.
Svetlana Cenić o aktuelnim dešavanjima u BiH: Lexilium ili rakija - pitanje je sad
/ Svetlana Cenić

Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka redovno na svom Twitter profilu komentira aktuelna politička dešavanja. 

U svojim posljednjim objavama, osvrnula se na komentare stranih zvaničnika, ali i na jučerašnje izjave pojedinih političkih predstavnika. 

"Slušaju li, za boga miloga, ovi inostrani faktori sebe?! Ostvaren napredak u Neumu, međunarodna zajednica aktivno poziva na vraćanje u institucije, politička volja je ključ... Lexilium ili rakija - pitanje je sad", napisala je sarkastično Cenić. 

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Pa se osvrnula i na sramotne izjave lidera HDZ-a u Banjoj Luci.

"Nakon što sam saslušala Dragana Čovića optimistu Europejca, pažljivo slušam Dodika kako RS nikad bolje nije stajala ekonomski, a i na sve načine. U mom skromnom domu je opet svečano i pobožno - oni na ekranu svečano obučeni, mi ispred ekrana se krstimo. S obje ruke", napisala je Cenić. 

Podsjetimo, Dragan Čović je skandaloznom izjavom dokazao kakvu politiku zastupa. 

On je rekao da BiH odavno nije pravna država, a i ono malo što funkcioniše na nivou BiH, pretvara se u predstavljanje opcije jednog naroda, a ne kako je po Ustavu BiH.

"BiH može preživjeti isključivo kao zemlja tri naroda. Vraćajući povjerenje među narodima, čuvajte RS. Koliko ste emocija ovdje iznijeli, mogu vam samo zamjeriti. Moram vas zamoliti, ostavite dovoljno otvorena vrata i za druga dva konstitutiuvna naroda u RS. RS ćete najbolje zaštititi, ne samo ovdje, nego je braneći i u institucijama BiH", kazao Čović u svom sramotnom obraćanju. 

Reakcije na ove poruke stigle su kako iz BiH, tako i regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije