Sven Alkalaj primio Fletchera M. Burtona

Radiosarajevo.ba
Sven Alkalaj primio Fletchera M. Burtona

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj primio je danas u nastupnu posjetu novog šefa Misije Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u BiH ambasadora Fletchera M. Burtona.
 
Ministar Alkalaj je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Burtonu u BiH i zaželio uspješnu diplomatsku misiju koja će rezultirati daljnjim razvojem saradnje između BiH i OSCE-a. 

Istaknuo je značaj rada Misije OSCE-a u BiH i njen doprinos razvoju zemlje. 

Izrazivši spremnost Ministarstva vanjskih poslova BiH za nastavak dosadašnje uspješne saradnje s Misijom OSCE-a, ocijenio je da se u narednom periodu posebna pažnju treba posvetiti obrazovanju mladih kao najisplativijem ulaganju u budućnost zemlje. 

Ambasador Burton je zahvalio ministru Alkalaju za riječi dobrodošlice i naglasio da će tokom mandata na čelu Misije OSCE-a u BiH raditi na unapređenju saradnje i odnosa kako s institucijama BiH, tako i s civilnim sektorom, koji su i do sada bili na visokom nivou. 

Predložio je intenziviranje saradnje u oblastima koje su od ključnog značaja za BiH, istaknuvši pitanje uništavanja viška naoružanja i municije i prethodno se saglasivši s ocjenom ministra Alkalaja da je posebnu pažnju potrebno posvetiti unapređenju obrazovnog sistema u BiH. 

Naglasio je da će posebnu pažnju posvetiti radu na terenu i kontaktima s građanima BiH. 

Tokom sastanka ministra Alkalaja i ambasadora Burtona razgovarano je i o trenutnoj situaciji u BiH, odnosima BiH sa susjedima i regionalnoj saradnji te evroatlantskim integracijama BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije