Svečanim defileom kroz Sarajevo započelo obilježavanje Dana policije

3
Radiosarajevo.ba
Svečanim defileom kroz Sarajevo započelo obilježavanje Dana policije
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Svečani defile

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova današnji dan, 1. juli obilježit će nizom aktivnosti koje će biti realizirane uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Svečanim defileom kroz Sarajevo u kojem učestvuju policijski službenici sa službenim vozilima, motociklima, kvadovima, uz pratnju helikoptera kako bi se predstavio samo dio policijskih snaga i kapaciteta kojima raspolažu policijske snage, kako bi osigurale sigurno okruženje za sve građane - započeli su obilježavanje Dana policije.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara je povodom Dana policije u Federaciji BiH, uputio je iskrene čestitke pripadnicima policijskih snaga u Federaciji BiH sa željom da i dalje postižu dobre rezultate, uprkos svim izazovima kojima su u svakodnevnom poslu izloženi, da se i dalje usavršavaju i unapređuju znanje i vještine kako bi našim građanima pružili stabilno i sigurno okruženje.

Delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova danas će položiti vijenac na spomen-ploču poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine u zgradi FMUP-a, a zatim će na šehidskom mezarju "Kovači" također položiti vijence na centralni nišan i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Minutom šutnje i polaganjem cvijeća odat će i počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a nakon toga cvijeće će položiti na mjesto ubistva Joze Leutara, bivšeg zamjenika federalnog ministra unutrašnjih poslova, kao i na spomen-ploču Centra za obuku policijskih kadrova "Mahir Begić" u Suhodolu.

Drugi dio aktivnosti policijskih snaga bit će predstavljen široj javnosti putem emisije "Slučajevi X", u kojoj će biti analizirano postupanje pripadnika Federalne uprave policije FMUP-a prilikom istrage pojedinačnih kriminalističkih slučajeva.

Svečani defile u Sarajevu - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Svečani defile u Sarajevu

Također će biti održana vježba Specijalne policijske jedinice i Sektora za podršku koji će uz korištenje helikoptera, službenih pasa, dronova, naoružanja i ostale neophodne opreme prikazati učinkovito djelovanje policijskih snaga u otežanim uvjetima.

Završni dio ceremonije održat će se na Policijskoj akademiji FMUP-a, na kojoj će federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uručiti nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u radu zaslužnim pojedincima i organizacionim jedinicama FMUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije