‘Sve što smo radili, bilo je u skladu sa zakonom’

Radiosarajevo.ba
‘Sve što smo radili, bilo je u skladu sa zakonom’

 

Nadam se da ovo nije nastavak politički motiviranih i režiranih optužnica. Sve što smo radili u Ministarstvu, radili smo u skladu sa zakonskom regulativom, Programima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u okviru kojih su poštivane i transparentno provedene sve neophodne i propisane procedure, izjavio je dopremijer Federacije BiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković Lijanović, povodom današnje vijesti da je i on na spisku lica prijavljenih za kriminal u FBiH.

Podsjećanja radi, službenici Federalne uprave policije Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu danas su podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 57 lica, osumnjičenih za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti; među 57 osumnjičenih je i Ivanković Lijanović.

“Mojim dolaskom u Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH uveli smo transparentnost da svi poticaji u poljoprivredi budu dostupni cijeloj javnosti putem službene web stranice Ministarstva, te je na taj način javnost upoznata ko na koji način i u kojem iznosu je ostvario pravo na poticaje. Uveli smo jako puno novina kojima smo zaustavili zloupotrebe poticaja u poljoprivredi koja je bila u jednom velikom postotku u proteklom periodu.

Svjesni smo da nismo uspjeli spriječiti sve zloupotrebe u poljoprivredi koje su se dešavale”, naveo je Ivanković Lijanović u reakciji dostavljenoj javnosti. 

Dodao je da komisije Ministarstva isto tako otkrivaju zloupotrebe koje će biti dostupne javnosti, a ukoliko je i Federalni MUP utvrdio bilo kakve zloupotrebe on smatra da svi oni koji su zloupotrijebili poticaje u poljoprivredi trebaju biti sankcionisani. “Podsjećam da podržavam rad svih institucija u ovoj zemlji koje rade na utvrđivanju i sankcionisanju onih koji su zloupotrijebili poticaje u poljoprivredi.”

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije