Sve spremno za početak gradnje: Ovako će izgledati zatvoreni bazen

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za početak gradnje: Ovako će izgledati zatvoreni bazen
/ Foto: Radiotrebinje.com
Izgradnja zatvorenog plivačkog kompleksa na Abazovini, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, treba da počne već krajem ovog mjeseca.

Investitor – Hidroelektrane na Trebišnjici iz vlastitih prihoda za ovaj projekat obezbijedile su 10,2 miliona KM, a nakon provedene tenderske procedure prošle sedmice potpisan je i ugovor sa izvođačima radova, piše Radiotrebinje.com.

Plivački sportovi u Trebinje konačno će dobiti adekvatne uslove za rad i treniranje u zimskom periodu, plivanje izvan sezone biće veliko zadovoljstvo i za rekreativce, te novi vjetar u leđa turizmu, posebno onom orijentisanom na pripreme sportskih kolektiva, a omogućiće i kvalitetniji nastavu fizičkog vaspitanja za trebinjske školarce.

Zatvoreni plivački kompleks imaće dva bazena pedesetmetarski i dvadesetpetmetarski, sve prateće prostorije neophodne za rad plivačkog kluba i održavanje međunarodnih takmičenja, fitnes centar i teretanu, te restoran i apartmane za smještaj sportista.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije