Sve spremno za komemoraciju: U Potočare pristiglo hiljade ljudi, nema incidenata

Fena
Sve spremno za komemoraciju: U Potočare pristiglo hiljade ljudi, nema incidenata
Foto: Fena / Potočari, 11. juli

Na područje Srebrenice, gdje će danas biti obilježena 24. godišnjica genocida nad Bošnjacima, jutros do devet sati je pristiglo 179 autobusa i 2.021 automobil.  

Po podacima s kojima raspolaže "Štab akcije Srebrenica 2019", zadužen za sigurnosni  aspekt tog skupa, za sada sve protiče mirno i u skladu sa planom.

Štab, u kojem su osim pripadnika policije RS-a, prisutni i predstavnici drugih sigurnosnih agencija i međunarodnih organizacija, zasjeda od ranih jutarnjih sati, a rukovodi osiguranjem današnjeg skupa, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Precizirao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a nosilac aktivnosti osiguranja  skupa, a da sve policijske strukture, koje su angažovane, imaju dobru saradnju, s ciljem da današnja komemoracija protekne u miru i bez incidenata.

Saobraćaj se na putu prema Srebrenici odvija normalno i bez većih zastoja.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas će biti obilježena 24. godišnjica genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica i obavljen ukop identifikovanih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

;

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije