Sve je isto samo Forte nema: SDA okrivila Trojku zbog saobraćajnog kolapsa, odgovorio i Nihad Uk

7
Radiosarajevo.ba
Sve je isto samo Forte nema: SDA okrivila Trojku zbog saobraćajnog kolapsa, odgovorio i Nihad Uk
Foto: Čitatelj / Kolaps saobraćaja u Sarajevu

Iako je snijeg prirodna pojava, a saobraćajni kolaps je normalan nakon obilnih snježnih padavina, pripadnici kantonalne Stranke Demokratske Akcije su ipak okrivili stranke Trojke za kolaps u saobraćaju.

Kako su kazali iz kantonalne SDA snježne padavine i kolaps koji se dogodio u saobraćaju pokazale su "svu nesposobnost i nespremnost kantonalne vlasti i nadležnih organa."

Poručili su kako glavne saobraćajnice nisu očišćene, dok nevoljama prigradskih naselja nema kraja.

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

"Ministar Hadžiahmetović se svake godine u jesen trijumfalno slika u krugu KJKP 'Rad', najavi da spremno dočekuju zimu i kako ih ništa ne može iznenaditi. Pri tome svaki put 'popljuje' prethodnu upravu ovog preduzeća, obeća novu mehanizaciju i ustvrdi kako će Sarajevo biti čist grad", kazali su iz ove stranke.

Podsjetili su da je Trojka obečala i reforme javnog komunalnog sektora u Kantonu Sarajevo, ali da pomenute reforme još uvijek nisu sprovedene.

"Protagonisti velikih obećanja i romantičnih vizija prebjegli su na državni budžet, a građani pamte prošlomjesečni vapaj bivšeg premijera Forte, koji je Sarajlije pozvao da i sami čiste snijeg. Novi mandatar bar strpljivo šuti. Čeka jugo", kritikovali su iz kantonalne SDA.

SVE JE ISTO, SAMO FORTE NEMA! Iako najavljivane, sniježne padavine izazvale su potpuni saobraćajni kolaps u Kantonu...

Posted by SDA - Stranka Demokratske Akcije Sarajevo on Sunday, February 26, 2023

Podsjetimo da ovo nije prvi put da kantonalna SDA prepisuje krivicu Trojki za prirodne pojave, te da su nedavno okrivili Trojku zbog zagađenja zraka u Sarajevu, iako se Sarajevo s tim problemom bori već decenijama.

Na kritike SDA odgovorio je i mandatar novog saziva Vlade KS, Nihad Uk (Naša stranka), koji je kazao kako je očekivao komentare ovog tipa, da je KJKP 'Rad' zadovoljan sa čišćenjem ulica.

"Preko 40 vozila je u upotrebi, ide sve po planu. Rad je isključivo zadužen za četiri gradske općine, ostale su potpisale ugovore sa privatnicima", pojasnio je Uk i dodao je da ukoliko je SDA nezadovoljna sa čišćenjem to se treba se fakturisati na drugu stranu a ne aktuelnoj ili nekoj budućoj Vladi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije