Suze i cvijeće na mjestu pogibije mladih doktorica: Volonteri Crvenog križa odaju počast Almi Suljić

2
Radiosarajevo.ba
Suze i cvijeće na mjestu pogibije mladih doktorica: Volonteri Crvenog križa odaju počast Almi Suljić
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Okupljanje na mjestu doktorica

Volonteri i profesionalci Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine danas, 23. juna 2023, okupili su se na mjestu gdje su poginule doktorice Alma Suljić i Azra Spahić.

Uz njih, na mjestu se nalaze i brojni građani.

Okupljeni volonteri ističu da su se mnogi od njih priključili Crvenom križu upravo zbog dr. Suljić, te kroz suze poručuju: 

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

"Njen život je bio posvećen humanosti. Bila je neko ko obasja sve dobrotom kad uđe u prostoriju, neko kome nije nikad bilo teško nešto učiniti za druge."

Doktorica Alma Suljić, koja je bila volonterka Crvenog križa, sinoć je preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Za život se borila od 26. maja, kada je nju, doktoricu Azru Spahić i još jednu djevojku, na pješačkom prijelazu, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor, automobilom udario Armin Berberović.

Berberović je bio pijan i bez vozačke dozvole. Doktorica Spahić je preminula odmah, na mjestu nesreće, dok su doktorica Suljić i treća djevojka (koja je, srećom, zadobila lakše povrede) prevezene u KCUS.

Okupljanje na mjestu doktorica
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Okupljanje na mjestu doktorica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije