Sutra temperature do 30 stepeni

Radiosarajevo.ba
Sutra temperature do 30 stepeni
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Bosni se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Prijepodne kiša je moguća ponegdje u Krajini i centralnim područjima Bosne. Tokom poslijepodneva kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i zapadnim područjima Bosne.

U Hercegovini mjestimično slabe padavine, a na krajnjem jugu i bez padavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu i istoku od 26 do 30 stepeni

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 24 stepena. 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 23, 
Bihać i Livno 24, Drvar 25, Sarajevo 26, Bugojno, Trebinje i Zenica 27, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 28, Gradačac i Grude 29, Banja Luka, Neum i Zvornik 30, Bijeljina, Doboj, Mostar, Stolac i Čapljina 31 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije