Danas zasjeda Vijeća ministara Bosne i Hercegovine - evo o čemu će raspravljati

0
Fena
Danas zasjeda Vijeća ministara Bosne i Hercegovine - evo o čemu će raspravljati
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sjednica Vijeća ministara BiH

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, 12. po redu, bit će održana danas, 18. maja u 11 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu, između ostalog, naći će se Nacrt sporazuma o zajmu (programski zajam za razvojnu politiku zdravstvenih sektora u Bosni i Hercegovini) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt odluke o ratifikaciji Dodatka sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici.

Senzacija na pomolu: Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva?

Senzacija na pomolu: Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva?

Tu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, a koje je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH također je u proceduru uputilo Prijedlog odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicijskom grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke 27. april 2017. godine za projekt Koridor Vc "Izgradnja dionice autoputa Svilaj - Odžak", najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

/ Anketa

Da li ste zadovoljni radom Vijeća ministara BiH u prvih 100 dana?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije