Sutra postepeni porast zagađujućih materija u zraku

Fena
Sutra postepeni porast zagađujućih materija u zraku
Radiosarajevo.ba / Akademija likovnih umjetnosti
Povoljni meteorološki uvjeti s aspekta kvaliteta zraka potrajat će još danas, a sutra se očekuje postepeno pogoršanje uvjeta, ponovni porast koncentracije zagađujućih materija u zraku, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jučerašnji vjetar i snježne padavine su do poslijepodnevnih sati utjecale na znatno smanjenje koncentracije polutanata u zraku. Vrijednosti koncentracije zagađujućih materija, na većini mjernih mjesta osciliraju te se tokom istog dana evidentiraju periodi s izuzetno zagađenim i periodi s čistim zrakom.

I pored toga, srednje dnevne vrijednosti koncentracija lebdećih čestica (prašine) u zraku su bile iznad propisanih pragova na svim mjernim mjestima osim na Ivan-sedlu, a sumpordioksida u Zenici i Živinicama.

U poslijepodnevnim satima poboljšan je kvalitet zraka na svim mjernim mjestima osim u Živinicama. Takvo stanje je zabilježeno i jutros do 9 sati.

Za savjetovanje o ponašanju građana u ovakvim situacijama nadležne su zdravstvene institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije