Sutra počinje isplata penzija na području Federacije

Fena
Sutra počinje isplata penzija na području Federacije
Ilustracija / Novac, ilustracija

Isplata penzija za mjesec januar u Federaciji BiH počet će u srijedu, 5. februara, potvrđeno je Feni iz Federalnog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja.

Riječ je o prvoj isplati mirovina iz federalnog proračuna, s obzirom da je Zavod mirovinskog i invalidskog osiguranja početkom ove godine dobio status proračunskog korisnika.

Tomislav Kvesić iz Ureda za odnose s javnošću iz Zavoda MIO/PIO kazao je kako je u proteklom razdoblju Zavod uradio ogroman posao vezano za prelazak na trezorski način poslovanja te dodao kako vjeruju da će i u tehničkom smislu sve biti uredu i da će korisnici sutra dobiti svoje mirovine.

"Isplata mirovina s federalnog proračuna ne mijenja ništa što se tiče iznosa mirovina koji ostaju isti", izjavio je Kvesić za Fenu.

Najniža penzija u FBiH, kao i prethodnih mjeseci, iznosi 371,77 maraka, zajamčena 465,87 maraka, a najviša 2.174,48 maraka.

Podsjećamo, prihodi od uplata doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji su prihodi Zavoda, od 1. januara 2020. godine sastavni su dio proračuna Federacije i uplate doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje vršit će se na jedinstveni račun Trezora Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije