Sutra obustava saobraćaja u Alipašinoj ulici

Radiosarajevo.ba
Sutra obustava saobraćaja u Alipašinoj ulici


U srijedu 1. februara u periodu od 09.00 do 24.00 sata bit će obustavljen saobraćaj u desnoj saobraćajnoj traci u ulici Alipašina (smijer Ciglane-Skenderija) radi održavanja mirnog protesta Udruženja "ORB 31.03.2002. godine" ispred zgrade Vlade FBiH.

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od potpunog zaustavljanja saobraćaja u dvije trake smjer Ciglane -Skenderija, na dijelu ulice Alipašina (od raskrsnice s ulicom Bolnička do raskrsnice s ulicom Kemal - begova). Rješenje kojim se odobrava privremena potpuna obustava saobraćaja u ulici Alipašina, donijelo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, javila je Agencija Fena.

Inače, pod Udruženjem ORB smatra se organizacija "Otpušteni - razvojačeni branitelji 31.3.2002"; njihovi članovi insistiraju da budu uvedeni u Zakon o potvrđivanju prava na prijevremenu starosnu penziju pod povoljnim uslovima FBiH, po hitnom postupku, najkasnije do 31. januara ove godine.

Ranije su iz Udruženja najavili mirni prosvjed zbog obmana vlasti, te su dodali kako okupljeni imaju namjeru ostati na ulici sve do okončanja postupka uvođenja u Zakon, kojim se konačno osigurava i pravo članova ovog udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije