Sutra konačno sunčano vrijeme

Radiosarajevo.ba
Sutra konačno sunčano vrijeme
FOTO: EPA / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

Poslijepodne, umjeren razvoj oblačnosti, ponegdje u centralnim područjima Bosne može usloviti slabe i kratkotrajne pljuskove. Vjetar će biti slab do umjeren, u Krajini, Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, zapadnog i jugozapadnog smjera, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će oko 3, a dnevna oko 20 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne  je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U zapadnim područjima Bosne je zabilježen slab pljusak kiše.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 0, Goražde 10, Kupres i Sokolac 12, Ivan-sedlo, Livno 13, Trebinje i Zvornik 14, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 16, Gradačac i Jajce 17, Bijeljina, Bugojno i Doboj 18, Banja Luka, Bihać, Drvar, Neum, Prijedor i Sanski Most 19, Stolac i Zenica 20, te Mostar i Čapljina 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije