Sud BiH / Sutra izricanje prvostepene presude u predmetu Godinjak i drugi

03. 03. 2021. u 10:09:00 Fena

Shares: 1

Sud Bosne i Hercegovine izreći će u četvrtak, 4. marta prvostepenu presudu Edhemu Godinjaku i drugima koji se terete za ratne zločine.

Optužnica Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunozu tereti da su počinili krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, saopćeno je iz Suda BiH.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine je 16. juna potvrdio optužnicu u kojoj se navodi da su Edhem Godinjak, u svojstvu načelnika Stanice javne bezbjednosti Trnovo, Medaris Šarić, u svojstvu komandanta Štaba teritorijalne odbrane Trnovo i Mirko Bunoza, u svojstvu komandanta jedinica HV-HOS, svjesno i voljno učestvovali u udruženom zločinačkom pothvatu sa zajedničkim ciljem višestrukog lišenja života civila srpske nacionalnosti u selima na području općine Trnovo, protupravnog hapšenja i zatvaranja u zatočeničkim objektima formiranim na području općine Trnovo i paljenja njihove imovine, te lišenja života i nečovječnog postupanja prema zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske u zatočeničkim objektima formiranim na području općine Trnovo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA