Sutra izbor federalnih delegata za državni Dom naroda

Radiosarajevo.ba
Sutra izbor federalnih delegata za državni Dom naroda
 
Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će biti birani hrvatski i bošnjački delegati za Dom naroda parlamenta BiH, biće održana sutra, saopšteno je iz Parlamenta FBiH.
 
Centralna izborna komisija BiH sutra u 10.00 sati obavit će žrijebanje za utvrđivanje redosljeda listi na glasačkim listićima, nakon što su postale pravosnažne odluke o ovjeri kandidatskih listi za izbor delegata iz FBiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
 
Iz reda bošnjačkog naroda ovjereno je ukupno sedam kandidatskih lista na kojima se nalaze imena 19 kandidata, dok je iz reda hrvatskog naroda ovjereno šest kandidatskih listi na kojima se nalaze imena 21 kandidata. Za njih će sutra tajno glasati 58 delegata Doma naroda FBiH, a za izbor kandidata potrebna su najmanje tri glasa.
 
Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Karolina Pavlović rekla je ranije Srni da je sjednica, koja je trebalo da bude održana 26. maja, odgođena za sutra da bi bile ispoštovane sve procedure i rokovi, jer je CIK BiH 25. maja ovjerila kandidatske liste, a potrebno je i da prođe 48 sati za žalbeni rok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije