Sutra i prekosutra Dan žalosti u Kaknju

1
Radiosarajevo.ba
Sutra i prekosutra Dan žalosti u Kaknju
Foto: Facebook / Dan žalosti u Kaknju

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević proglasio je Dane žalosti na području Kaknja 4. i 5. septembra, kada će tragično stradalim u saobraćajnoj nesreći biti klanjana dženaza i obavljen ukop.
 
Dani žalosti se obilježavaju spuštanjem zastava na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi Općine i drugim institucijama na području općine Kakanj.

Elektronski i drugi mediji, organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija su dužni prilagoditi svoje sadržaje Danima žalosti.

Podsjećamo, Valentić je potvrdio da je Policijska stanica Kakanj u 11.45 sati zaprimila prijavu da je na Lipničkom brdu, između Kaknja i Vareša, uočeno terensko motorno vozilo u kojem se nalaze četiri tijela. U poslijepodnevnim satima su izvučena tijela četiri osobe koje su sa vozilom Toyota Land Cruiser sletjele u provaliju na 1.500 metara nadmorske visine.

Sjećate li se talijanskog novinara koji je proveo mjesece u opkoljenom Sarajevu?

Sjećate li se talijanskog novinara koji je proveo mjesece u opkoljenom Sarajevu?

Po završetku uviđaja, tijela su premještena u Kantonalnu bolnicu Zenica, a potom je potvrđeno da su poginuli biznismen i vlasnik Delta petrola Bakir Spahić (68) i njegov brat Mensur-Sudan (73), te braća Osman i Himzo Neimarlija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije