Susret s Efendićem: Građani Saraj Polja i Dobrinje uputili zahtjeve Vladi KS

8
Radiosarajevo.ba
Susret s Efendićem: Građani Saraj Polja i Dobrinje uputili zahtjeve Vladi KS
FOTO: Facebook / Gradani Saraj Polja i Dobrinje uputili zahtjeve Vladi KS

Građani Saraj Polja i Dobrinje danas su uputili zahtjeve Vladi Kantona Sarajevo.

Tu vijest je objavio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

"Slicna situacija kao na Dobrinji V, ali jos i gora. Od 579 parking mjesta u garazama popunjeno je 298, dok je 281 mjesto prazno. Uzrok slabe iskoristenosti mjesta u garazama kojima upravlja KJKP Rad je visoka cijena zakupa gornjih (nenatkrivenih) etaza na garazama i lose ili nikakvo odrzavanje garaza.

Na vecerasnjem sastanku sa gradjanima Saraj Polja dogovoreno je da se od sljedece sedmice pokrene peticija u naseljima Saraj Polje i Dobrinja kojom se od Vlade Kantona Sarajevo trazi:

1. Smanjenje cijene koristenja gornjih etaza na garazama na 20 KM i bolje odrzavanje garaza od preduzeca RAD koje njima upravlja

2. Ukoliko KJKP Rad nije u mogucnosti smanjiti cijenu zakupa i uloziti sredstva u odrzavanje samih garaza, da se iste prepuste na upravljanje opcini Novi Grad koja ce to uraditi

3. Da se na Vladi donese uredba kojom ce se opcinama omoguciti da svojim propisima urede oblast saobracaja u mirovanju. Na ovaj nacin bi se uveo red kod parkiranja na postojecim parking mjestima unutar naselja kroz obiljezavanje i numeraciju parking mjesta te osiguranje barem jednog parking mjesta po stambenoj jedinici.

Peticija ce biti organizirana putem Mjesnih zajednica u naredne dvije sedmice na nacin da ce nakon radnog vremena predstavnici MZ posjetiti sve stambene jedinice u ovim naseljima. O terminima prikupljanja potpisa stanari ce biti obavijesteni putem etaznih vlasnika kao i pisanim obavijestima koja ce se postaviti na ulaze svih zgrada.
P.S.

Obratite paznju na fotografije garaza na kojima se nalaze devastirani automobili, kontejneri od smeca koje KJKP Rad iz nekog razloga tu deponuje, te stanje ratnih ostecenja na garazama u koje od rata do danas nije ulozena ni jedna KM", napisao je Efendić na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije