Susret gradonačelnika Zagreba i Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Susret gradonačelnika Zagreba i Sarajeva

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je danas svog kolegu - gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića i vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva Gradimira Gojera. Na sastanku su gosti upoznali gradonačelnika s aktualnostima iz glavnog bosanskohercegovačkog grada, posebno problemima koji proizlaze iz nesređene legislative, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika. 

Namjera je Sarajeva, naglasio je gradonačelnik Komšić, što više koristiti pozitivna iskustva drugih gradova, a neke od gradskih problema pokušati riješiti kroz europske fondove.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da su njegova vrata uvijek otvorena za suradnju i razmjenu iskustava, predstavivši gostima novosti u organizaciji Gradske uprave, uključujući i osnivanje novog Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije, koji će se baviti isključivo pitanjima kako najbolje iskoristiti sredstva europskih fondova, te kako pripremiti projekte i programe koji bi se iz njih financirali.

Naglašavajući važnost jačanja suradnje dva grada prijatelja, vijećnik Gojer upoznao je domaćine s dva kulturna projekta Grada Sarajeva - organizacijom retrospektive poznatog bosanskohercegovačkog slikara Mersada Berbera, koji je prošle godine preminuo u Zagrebu, te obilježavanja Dana Miroslava Krleže, a koje je zagrebački gradonačelnik podupro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije