Susret britanskog ambasadora i ministra vanjskih poslova

Radiosarajevo.ba
Susret britanskog ambasadora i ministra vanjskih poslova

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Nigel Casey susreo se danas sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Zlatkom Lagumdžijom. 

Ambasador Casey i Zlatko Lagumdžija razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji, a posebno o pitanjima jedinstvenog matičnog broja građana, predstojećeg pristupanja Hrvatske Evropskoj uniji, te o implementaciji presude Sejdić – Finci.

Ambasador Casey je pozdravio prošlosedmičnu odluku Vijeća ministara da usvoji tri sporazuma u vezi sa upravljanjem granicom između BiH i Hrvatske nakon 1. jula. Također je pozdravio odluku Predsjedništva BiH o usvajanju jednog od pomenutih sporazuma danas, te izrazio nadu da će Predsjedništvo ubrzo usvojiti i preostale sporazume. 

Ambasador Casey je, također, izrazio nadu da će vlasti u BiH užurbano raditi na drugim otvorenim pitanjima vezanim za predstojeće pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji, uključujući i prilagođavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije