Suspendirane sutkinje iz Bijeljine i Sarajeva

Anadolija
Suspendirane sutkinje iz Bijeljine i Sarajeva
/ Ilustracija
Visoko sudsko tužilačko vijeće BiH donijelo je odluku o suspenziji sutkinja Okružnog privrednog suda u Bijeljini i Općinskog suda u Sarajevu.

Prvostepena disciplinska komisija za sudije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) donijela je odluku kojom je sutkinju Okružnog privrednog suda u Bijeljini Alidu Nađ-Mađarac privremeno udaljila od vršenja dužnosti sudije Okružnog privrednog suda u Bijeljini do okončanja krivičnog postupka koji se protiv imenovane vodi po optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koja je potvrđena od strane Osnovnog suda u Bijeljini.

Prvostepena disciplinska komisija za sudije VSTV-a BiH je, takođe donijela odluku kojom je sutkinju Općinskog suda u Sarajevu Milenu Rajić privremeno udaljila od vršenja dužnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, do okončanja krivične istrage koja se protiv imenovane vodi po naredbi o provođenju istrage Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

VSTV BiH želi naglasiti da ove odluke nisu konačne i da stranke protiv odluka o privremenom udaljenju od vršenja dužnosti imaju pravo podnijeti žalbu Drugostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH, s tim da žalba ne odlaže izvršenje prvostepene odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije