... / Supruga jednog od poginulih radnika na Stupu: Još niko iz firme nije ni nazvao

30. 07. 2020. u 13:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 484

Moj Muradif je poginuo jučer u pola 12. Još niko iz firme nije ni nazvao a kamoli došao. Za nesreću sam saznala od prijatelja a kasnije iz medija. Radio je kod čovjeka na crno. Govori ovo Elmedina Đogo, supruga radnika koji je jučer poginuo na gradilištu u sarajevskom naselju Stup kada se na njega i Ernesa Baltića obrušila gomila zemlje.

Elmedina, u razgovoru za Avaz, navodi da je posebno boli što joj niko nije došao kući ispred firme u kojoj je njen Muradif radio da joj izrazi saučešće.

"Nesreće se događaju i to je moguće. Ali, taj čovjek kod kojeg je moj muž radio zna da mi imamo kćerku s poteškoćama u razvoju, zna da nam je novac potreban, jer smo gradili i kuću. Moj muž je demobilisani borac. U penziji je, a morao je da radi.

Nemam ništa protiv vlasnika firme, ali osjećam bol samim tim što nije došao, ni izrazio žaljenje, nije pružio ruku podrške makar jednom riječju da mu je žao čovjeka koji je bio vrijedan radnik", kaže kroz suze Elmedina Đogo.

Naglašava da ne želi nikoga da optužuje niti da krivi.

"Izgubila sam muža i želim da kažem ono što me boli. On će uvijek ostati uz nas bez obzira što ga fizički nema. Ali ostat će mi ogormna bol zbog nemara, zbog neljudskog ponašanja nekoga od koga to nisam očekivala. Nikada ništa nisam imala protiv tog čovjeka. I njemu je bilo teško, ja to razumijem, ali mogao je poslati sinove, prijatelje, bilo koga. U svom jadu čekam. Ako bi se slučajno desilo da neko od njih dođe da mi izrazi saučešće, da vidim i kod njih tu bol što mog Muradifa nema, bilo bi mi malo lakše", govori drhtavim glasom Elmedina.

Otkrila je i da nema njegove dokumente, jer joj još ništa nisu vratili.

"O čemu se tu sada radi ja zaista ne znam. Ponavljam, moj Muradif je radio na crno. Ne tražim ništa", dodaje ona za Avaz


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA