Sunčano u cijeloj BiH kao da je proljeće: Evo kakvo vrijeme nas očekuje do Nove godine

0
Radiosarajevo.ba
Sunčano u cijeloj BiH kao da je proljeće: Evo kakvo vrijeme nas očekuje do Nove godine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U većem dijelu naše zemlje u utorak, 26. decembra, se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -4; Sanski Most -1; Prijedor, Zenica 0; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Drvar 1; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla 3; Livno 5; Stolac, Trebinje 6; Mostar 7; Gradačac, Široki Brijeg 8; Neum 12; Bihać 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme lokalno sa slabom kišom. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magle ili niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su povoljne i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od nižih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz toplije i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima. Na jugu zemlje, uz nešto izraženiju naoblaku i malo više temperature zraka u odnosu na unutrašnjost. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 27. 12. 2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C. 

U četvrtak 28. 12. 2023., sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/poznati-meteorolog-objavio-prognozu-do-marta-2024-evo-kada-nas-ceka-ledeni-period-od-20-dana/526466[/related] 

U petak 29. 12. 2023., umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C. 

U subotu 30. 12. 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana slaba kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u sjevernim i sjeveroistočnim. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 16 °C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije