Sunčano jutro, a poslijepodne pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Sunčano jutro, a poslijepodne pljuskovi i grmljavina
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 14 stupnjeva, Bugojno i Ivan Sedlo 16, Drvar, Jajce, Livno i Sarajevo 18, Srebrenica i Zenica 19, Bihać, Doboj, Sanski Most i Zvornik 21, Banja Luka, Grude, Neum, Prijedor i Tuzla 22, Široki Brijeg i Trebinje 23, Bijeljina, Mostar i Stolac 24, Gradačac 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene tokom prijepodneva. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, kada bi uz pojačan osjet sparine, mjestimični pljuskovi mogli pokvariti ugođaj.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

U večernjim satima na sjeveroistoku Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjere, veći dio dana, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 29 do 35 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije