Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba
Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro, 29. aprila, pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Široki Brijeg, Sokolac 7; Bjelašnica 8; Bugojno, Srebrenica 9; Bihać, Ivan Sedlo, Livno 10; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Zvornik 11; Doboj, Zenica 12; Bijeljina, Gradačac, Trebinje, Tuzla 14; Mostar, Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 9 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30 °C.

Mladi posjetili Zecove: Spomenici stradaloj djeci šalju najsnažniju antiratnu poruku

Mladi posjetili Zecove: Spomenici stradaloj djeci šalju najsnažniju antiratnu poruku

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 26 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Pod uticajem stabilnog i sunčanog vremena, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivirana. Tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Poželjno je slojevito se odjenuti i u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom da će temperature zraka osjetnije porasti.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 30. 4. 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29 °C. 

U srijedu 1. 5. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u jutarnjim satima. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a tokom noći širom zemlje kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

U četvrtak 2. 5. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23 °C. 

U petak 3. 5. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 19 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije