Suljagićev vozač (ni)je udario Meholjića?

Radiosarajevo.ba
Suljagićev vozač (ni)je udario Meholjića?

Kako piše Press Online RS, u restoranu Robne kuće Srebreničanka navodno se odigrao incident u kojem je vozač Emira Suljagića nokautirao Hakiju Meholjića.

Press piše da je prvi šef srebreničkog SDP-a navodno poručio koordinatoru kampanje Glasaću za Srebrenicu i njegovom vozaču "J..... vas SDA i mrtvi Alija“. Sve se to navodno odigralo pred svjedocima i u po bijela dana.

Policija navodi da nije dobila nikakvu prijavu o tuči u restoranu robne kuće, a Meholjić potvrđuje da je došlo do "incidenta motivisanog političkim nesuglasicama". Međutim, nije potvrdio da ga je Suljagićev vozač nokautirao..

"On je meni psovao Zlatka Lagumdžiju, a ja njemu mrtvog Aliju, ništa strašno. Reč je o političkim prepucavanjima i razmeni mišljenja. Ovakvih stvari će biti još i mislim da nema potrebe da se oko toga prave velike tenzije", rekao je Meholjić za Press RS.

S druge strane, inicijativa Glasaću za Srebrenicu poslala je saopćenje u kojem demantira sve ove navode.

"Vijest koju je objavio Press je čista laž, u njoj nema ni trunke istine, a prije svega nije istina da je u pitanju vozač Emira Suljagića jer  mi u kampanji uopšte nemamo vozača. Sama retorika i sadržaj vijesti veoma šteti građanskoj incijativi Glasaću za Srebrenicu, šteti narodu Srebrenice, čak šta više huškački je nastrojena.

Mi smo svjesni da smo trn u oku ljudima koji su Srebrenicu koristili kao ping pong lopticu za podkusurivanje Banja Luke i Sarajeva, mi smo također svjesni da ide i predizborna kampanja i da će svi pokušati da iskoriste nešto iz ove dobronamjerne kampanje kako joj i samo ime kaže Glasaću za Srebrenicu,  jer ipak oni su svi istrošeni i nažalost koriste nas kao gorivo", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije