Sulejman Tihić ponovo predsjednik SDA

Radiosarajevo.ba
Sulejman Tihić ponovo predsjednik SDA

Sulejman Tihić ponovno je izabran za predsjednika SDA na današnjoj Konvenciji te stranke u Sarajevu. Za njegovog zamjenika je izabran Bakir Izetbegović

Tihić: S jakom SDA, jaka je i BiH

Od prisutnih 212 članova konvencije, glasalo je 205 a za ovu dvojicu zvaničnika tajnim glasanjem se izjasnilo 190 članova, 13 je bilo protiv, dok su 2 glasačka listića bila nevažeća. 

Istovremeno je tajnim glasanjem izabrano osam potpredsjednika SDA: Asim Sarajlić, Sadik Ahmetović, Sanjin Halimović, Adil Osmanović, Senad Šepić, Safet Softić, Šefik Džaferović i Salko Selman. 

Za listu na kojoj su bila njihova imena glasalo je 188 članova konvencije, 14 je bilo protiv, a tri nevažeća listića.

Izborom predsjednika, njegovog zamjenika te osam potpredsjednika, okončana je današnja Konvencija SDA. 

Novi-stari predsjednik SDA Sulejman Tihić nakon toga je na pres-konferenciji izjavio da prioritet SDA ostaje borba za državu Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu zajednicu njenih naroda i građana

Na Konvenciji je po njegovom mišljenju izražen visok stepen jedinstva SDA. Tihić je zahvalio svim delegatima, gostima i velikom broju novinarskih ekipa iz zemlje i regiona. Njihovo interesovanje za ovaj događaj pokazuje po Tihićevom mišljenju značaj SDA u zemlji i regionu.

Usvojena i programska platforma

Delegati Konvencije usvojili su danas i programsku platformu za aktuelne prioritete djelovanja SDA u periodu 2013.-2015., koja sadrži stavove o važnim pitanjima u državi, od pitanja implementacije presude Suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci", reforme Federacije, preustroja Mostara, do popisa stanovništva. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije