Sudu predat zahtjev za postupak protiv Kurteša

Radiosarajevo.ba
Sudu predat zahtjev za postupak protiv Kurteša

Opštinskom sudu u Sarajevu podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv ministra unutrašnjih poslova FBiH Predraga Kurteša zato što je otišao sa mjesta nezgode, u kojoj je učestvovao 28. januara u Sarajevu, iako je ranije negirao da je sudionik ovog udesa.

"Od MUP-a Kantona Sarajevo 5. februara dobili smo zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Amine Hadžić i Predraga Kurteša", rekla je danas Amra Hodžić, glasnogovornik Opštinskog suda u Sarajevu.

Član Kurtešovog kabineta Dragan Mioković izjavio je za Nezavisne da ministar unutrašnjih poslova ostaje pri svojoj izjavi da je službenim golfom FMUP-a u vrijeme sudara sa polom, kojim je upravljala Amina Hadžić, upravljao službeni vozač i da ministar uopšte nije bio na mjestu nezgode u Titovoj ulici u Sarajevu.

Premijer FBiH Nermin Nikšić ranije je rekao da Kurteš neće moći biti ministar ako bude utvrđeno da je učestvovao u ovoj saobraćajnoj nezgodi i da je pobjegao nakon nje.

"Ostajem pri stavu koji sam već javno rekao, a to je da ako nedvosmisleno bude utvrđeno da je on otišao s mjesta nesreće, više ne može biti ministar. Očekujem da nadležni organi, prije svih sud, to urade u najkraćem mogućem roku“.

Kako pišu Nezavisne pozivajući se na informacije iz MUP- KS, Amina Hadžić napravila je prekršaj jer vožnju nije prilagodila uslovima puta kako bi na vrijeme mogla zaustaviti svoj automobil, dok je ministar Kurteš napravio prekršaj jer je kao učesnik u saobraćajnoj nezgodi napustio mjesto događaja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije