Suđenje Zijadu Turkoviću: Danas završne riječi odbrane

Radiosarajevo.ba
Suđenje Zijadu Turkoviću: Danas završne riječi odbrane

Iznošenje završne riječi odbrane pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Zijad Turković i drugi zakazano je za danas, najavljeno je iz Suda BiH. 

Istovremeno, nastavak iznošenja završnih riječi zakazan je za peti i šesti septembar. 

Sud BiH potvrdio je 16. juna 2011. godine optužnicu u predmetu Zijad Turković i drugi, koja optuženog Zijada Turkovića tereti za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, teško ubistvo

Optuženi Saša Stjepanović se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, a optuženi Nijaz Zuban za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo. 

Optužnica Muamera Zahitovića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, pranje novca, dok se optuženi Hilmija Mašović tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, a optuženi Milenko Lakić za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo, teško ubistvo. 

Optuženi Fadil Aljović se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zločinačka organizacija i ubistvo. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije