Suđenje Saši Cvetkoviću: Završne riječi Tužilaštva 13. februara

Radiosarajevo.ba
Suđenje Saši Cvetkoviću: Završne riječi Tužilaštva 13. februara
Arhiv / Sud BiH
Ulaganjem posljednjih materijalnih dokaza završeno je suđenje Saši Cvetkoviću za zločine na području Srebrenice i Bratunca 1992. godine. Završne riječi Tužilaštva BiH zakazane su za 13. februar, javio je BIRN - Justice Report.

Tužilac Ivan Matešić, u odgovoru na dokaze odbrane je uložio izvještaj Vojnobezbjednosne agencije Srbije, kojim nastoji pobiti navode u vezi s kretanjem optuženog i nedozvoljenom trgovinom.

Kao dokaz je uložio i optužnicu tužilaštva iz Srbije koja Cvetkovića tereti za nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudi te potjernicu iz 2016. godine.

Odbrana je kao posljednji materijalni dokaz uložila akt iz poreske službe iz Srbije, koji, kako je rekao branilac Dejan Bogdanović, pokazuje da optuženi nije imao firmu koja se bavila naftom.

Tužilac je prigovorio na relevantnost ovog dokaza.

Tužilaštvo BiH tereti Cvetkovića za silovanje počinjeno u junu 1992. u Bratuncu. Optužen je i da je dvije osobe ubio a jednu tukao u maju 1992. u Sasama, u opštini Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije