Suđenje Goranu Salihoviću odgođeno, razlog - zdravstveno stanje

3
Fena
Suđenje Goranu Salihoviću odgođeno, razlog - zdravstveno stanje
Foto: Fena / Goran Salihović

Suđenje bivšem glavnom tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Goranu Salihoviću odgođeno je zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Branilac Rifat Konjić kazao je da je Salihović imao zdravstvenih problema kada su se sreli prije ulaska u Kantonalni sud u Sarajevu.

Na današnjem ročištu predsjedavajući Sudskog vijeća Jasenko Ružić rekao je da je zbog bolesti došlo do izmjene člana Vijeća. Optužba i Odbrana izjasnile su se da su saglasne da suđenje bude nastavljeno uz novog člana Vijeća, javlja Detektor.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Salihoviću je na teret stavljeno da je od februara 2013. do 28. septembra 2016. godine iskoristio službeni položaj, postupao suprotno propisima i pribavio korist u iznosu većem od 80.000 konvertibilnih maraka (KM).

Prema optužnici, Salihović je bio upoznat s Pravilnikom Vijeća ministara BiH o korištenju sredstava za reprezentaciju s limitom od 20.000 KM godišnje, ali je svjesno postupao drugačije.

Nastavak suđenja zakazan je za 23. novembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije