Sud TK donio prvostepenu presudu: Beriz Kabilović osuđen na 20 godina zatvora

1
Radiosarajevo.ba
Sud TK donio prvostepenu presudu: Beriz Kabilović osuđen na 20 godina zatvora
Foto: RTV Slon / Kantonalni sud Tuzla

Kantonalni sud Tuzla danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu i izrekao Berizu Kabiloviću iz Tuzle jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Također, sud je donio osuđujuću prvostepenu presudu i za Armina Halilovića i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva TK se Beriz Kabilović i Armin Halilović, i još četiri osobe koje su ranije pravosnažno osuđene, terete za organizovani kriminal počinjen  u vezi sa većim brojem drugih krivičnih djela u grupi koju je vodio Kabilović.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Kabilović je optužen za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima dogovor za učinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela i podstrekavanje na ubistva, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje, u sticaju sa produženim krivičnim djelom iznuda.

Za organizovani kriminal u vezi sa drugim djelima su ranije pravosnažno osuđeni članovi grupe Elvis Hamzić, kojem je izrečena kazna zatvora u trajanju od 8 godina, a na različite kazne zatvora su osuđeni i Selver Salimović, Alen Jahić i Amir Lisičić.

Također, u razdvojenim postupcima za određene pojedinačne radnje i krivična djela je u proteklom periodu osuđeno još nekoliko osoba koji su bili bliski ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Presudu možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije