Sud odlučio: Ubici Anelu Bećiroviću određen jednomjesečni pritvor

0
Radiosarajevo.ba
Sud odlučio: Ubici Anelu Bećiroviću određen jednomjesečni pritvor
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ročište Anelu Bećiroviću na Kantonalnom sudu BiH

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću, koji je danas, 16. novembra, na ročištu i priznao krivicu za ubistvo svoje bivše partnerke Emire Maslan. Informacija o pritvoru je za portal Radiosarajevo.ba potvrđena u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Pritvor je određen zbog straha od bjekstva, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te zbog mogućeg uznemirenja javnosti.

Bećirović se, podsjetimo, danas nije obraćao na ročištu, već je u njegovo ime govorio advokat Omar Mehmedbašić, zbog, kako je njegov branitelj rekao, njegovog lošeg psihičkog stanja. Dodao je još kako je Bećirović priznao krivicu još na ispitivanju u policiji, te da je htio izvršiti samoubistvo nakon počinjenog krivičnog djela.

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Bećirović je uhapšen u svom stanu u sarajevskom naselju Hrasno u ulici Aleja Lipa nakon što je nekoliko sati ranije u ponedjeljak, 13. novembra, na Alipašinom Polju, usmrtio Emiru Maslan, majku svog maloljetnog djeteta.

Bećirović je, inače, u aprilu 2023. godine bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, upravo nad Emirom Maslan. Tada su mu izrečene i mjere zabrane kontaktiranja s njom. Protiv Anela Bećirovića se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije