! / Općinski sud naredio oduzimanje telefona Skaki i Hadžibajriću

02. 04. 2021. u 11:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općinski sud u Sarajevu naredio je oduzimanje mobilnih telefona od Hadžibajrića i Skake, potvrđeno je neslužbeno za portal Radiosarajevo.ba.

Napomenimo da je lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake i Ibrahima Hadžibajrića  zbog navodnih maleverzacija za izbor gradonačelnika Sarajeva.

"Predmet je u fazi istrage i ne možemo davati nikakve informacije", rečeno je za Radiosarajevo.ba iz Općinskog suda u Sarajevu.

Sud je naredio privremeno oduzimanje telefona i Alemu Logi te Samiru Bejiću, vijećnicima NiP-a i Muameru Mekiću, vijećniku SDP-a, koji su svjedoci po ovoj prijavi.

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba, a u pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)