Sud donio odluku: Edin Ćeman ide u pritvor

0
Radiosarajevo.ba
Sud donio odluku: Edin Ćeman ide u pritvor
Foto: Arhiv / SIPA / Ilustracija

Sud Bosne i Hercegovine je 25. maja donio rješenje u predmetu Viktor Krišto i dr. kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH, te je osumnjičenom Edinu Ćemanu određen pritvor.

Pritvor Ćemanu po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, a zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a) i b) ZKPBiH, odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva, te bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osumnjičenom Edinu Ćemanu pritvor je određen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, saopćeno je iz Suda BiH.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Također, osumnjičeni je pod istragom i zbog krijumčarenja veće količine oružja iz BiH prema zemljama EU radi prodaje na ilegalnom tržištu i korištenja za izvršenje krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije