Sud BiH zaprimio uređenu optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića

2
Radiosarajevo.ba
Sud BiH zaprimio uređenu optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine poslalo je novu, uređeno optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, koju je Sud BiH službeno zaprimio. 

Ova informacija je za portal Radiosarajevo.ba potvrđena iz Suda Bosne i Hercegovine. 

"Sud je dana 24. augusta zaprimio uređenu optužnicu protiv osumnjičenih Milorada Dodika i Miloša Lukića", rečeno je za naš portal iz Suda BiH. 

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Podsjetimo, podignuta je optužnica protiv Milorada Dodika, predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS, i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS, zbog objavljivanja zakona koji su stavljeni van snage odlukom visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta. 

Prva optužnica je vraćena Tužilaštvu BiH, zbog proceduralnih grešaka postupajućeg tužioca. Ipak, samo nekoliko dana poslije, ona je uređena i vraćena Sudu. 

Protiv njih je podignuta optužnica po članu 203a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Neizvršavanje odluka visokog predstavnika', a ako se proglase krivima, čeka ih kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije