Sud BiH ukinuo pritvor Saši Boniću

Radiosarajevo.ba
Sud BiH ukinuo pritvor Saši Boniću

Sud Bosne i Hercegovine donio je 3. februara rješenje u predmetu Zijad Dervišević i drugi, kojim se optuženom Saši Boniću ukida pritvor i određuju  mjere zabrane; mjere se odnose na zabranu napuštanja mjesta boravišta - optuženi ne može napustiti mjesto boravišta bez prethodnog odobrenja Suda, osim ako ga ne napušta da bi se odazvao pozivu Suda ili Tužilaštva.

Mjere se provode kroz privremeno oduzimanje putnih isprava uz zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak bh. granice, te zabrana sastajanja i kontaktiranja s određenim osobama.

Saša Bonić optužen je za krivično djelo terorizam, zajedno sa tri druge osobe zbog podmetanja bombe pod automobil HDZ-ovog zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.


Optuženom Boniću se naređuje da se jednom sedmično javlja nadležnoj policijskoj stanici. Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za time postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca. U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora, saopćeno je iz Suda BiH, javila je novinska agencija Fena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije