Zbog primanja mita sutkinja Azra Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora

Radiosarajevo.ba
Zbog primanja mita sutkinja Azra Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora
Arhiv / Azra Miletić
Prema optužnici za primanje i davanje mita, sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić prvostepenom presudom osuđena je na dvije i po godine zatvora.

Na danas održanom ročištu u sudu u kojem je i Miletić radila izvršena je posljednja revizija optužnice, prema kojoj su Senad Šabić i Ramo Brkić obećali sutkinji novčanu naknadu, kako bi utjecali na ishod drugostepenog postupka u kojem im je bilo suđeno za organizirani kriminal.

Cijeli taj proces primanja i davanja mita trajao je od jula 2014. do februara prošle godine, a u optužnici se još navodi kako je Miletić pristala na koruptivne radnje i od posrednika S-1 primila dio obećanog novca.

U navodima Tužilaštva BiH dodaju kako se Miletić sa svjedokom S-1 sastala tokom januara 2015. godine na Otoci, te je tada na njega vršila pritisak za isplatu novca. Nakon toga je, prema optužnici, propustila u drugostepenom postupku saslušati vještake Tužilaštva BiH, sve s ciljem da umanji kaznu ili ih oslobodi krivice.

Svi optuženi u ovom slučaju uhapšeni su u februaru 2014. godine i tada je sud naložio njihovo pritvaranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije